Petak, 12 Veljača 2021 12:04 Napisao/la
Objavljeno u Odgojne skupine

Oblačići

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Roditelji korisnici Dječjeg vrtića Dubrava suglasni su s objavom fotografija na internetskoj stranici Dječjeg vrtića Dubrava te su sve fotografije objavljene uz potpisanu privolu roditelja. Fotografije su dio pedagoške dokumentacije. Sukladno Zakonu o Provedbi opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018) ljubazno molimo sve roditelje koji fotografiraju djecu ili snimaju tijekom javnih nastupa i druženja da svakako vode brigu o zaštiti i privatnosti djece te nigdje ne objavljuju fotografije i videozapise.

Tekstovi i fotografije na stranici www.djecji-vrtic-dubrava.hr vlasništvo su Dječjeg vrtića Dubrava i ne smiju se prenositi bez prethodnog odobrenja.

 Dolaskom ljepšeg vremena bilo je teško ne primijetiti kako se priroda počela buditi. "Oblačići" su zaključili da nam dolazi godišnje doba proljeće. U šetnji okolicom našeg vrtića upoznali smo prve vjesnike proljeća. Ubrzo je garderoba i naša soba bila prepuna cvijeća (što živog, što dječjih uradaka). Kako je u prirodi bivalo sve veselije i glasnije, u našoj sobi dnevnog boravka oformili smo cenar sviranja gdje su i djeca imala priliku izrađivati šuškalice od različitih materijala te opažati koji predmet daje jači, odnosno slabiji zvuk.  Osim glazbenog centra, na osnovi praćenja dječjeg interesa, oformili smo i centar farme. Kroz slikovnice upoznali smo i ponovili kako se koja domaća životinja glasa (sad znamo da konj ne njiha već hrže :) ), nazive mladunaca, što nam koja životinja daje ( tako znamo da krava pije vodu, ali daje mlijeko, iako se još ponekad zabunimo pa kažemo da pije mlijeko i daje vodu :) ali zato više ne đihamo konjića već ga jašemo :) ), znamo i što koja životinja jede i kako se zove nastamba u kojoj živi.
U suradnji s Vama uredili smo drvo na našem igralištu za Uskrs. Pozorno smo tražili jaja na drvetu i bili jako ponosni, a posjetio nas je i uskršnji zec. U tjednu zdravlja oformili smo centar liječnika, govorili smo o zdravoj prehrani i važnosti svakodnevne tjelovježbe pa smo tako zaključili da nam srce puno brže kuca u nekoj fizički težoj aktivnosti. U dječjoj enciklopediji vidjeli smo da se ispod naše kože nalaze tvrde kosti koje smo tražili na našem tijelu. Djeca su se prisetila da kada idu doktoru moraju vaditi krv, a ona teće našim venama. Obilježili smo i Dan voda razgovorom o važnosti vode, a sve skupa smo zaokružili s Danom planete Zemlje kroz razne aktivnsoti razvrstavanja otpada, likovne aktivnosti.

IMG 20210225 104152

Fotografije aktivnosti možete pogledati ovdje. https://photos.app.goo.gl/Pbxe2jTMDGK1Eewd8

MAŠKARE

Veljača, najkrajći mjesec u godini ujedno je i najveseliji, najzanimljiviji i najmaštovitiji za odrase i za djecu. 
Maškare u skupini "Oblačići" obilježili smo oblačenjem kostima prema izboru djeteta, a odgojiteljice su pripremile mnoštvo zabavnih aktivnosti kao što su: popunjavanje plohe salvetama, memorry, slagalice, pjevanje prikladnih pjesmica, ples pod maskama, gađanje klauna, gdje smo razvijali dječju kreativnost, maštu, koncentraciju, pažnju, preciznost pokreta, pozitivnu sliku o sebi.
Da veselje i sreća ne ostanu samo u vrtiću, prošetali smo u povorci kroz Dubravu gdje smo dobili slatkiše, a za užinu smo se počastili krafnama.

sadrzaj 2 5ffebc35c7019

Kratak presjek kroz fotografije možete pogledati ovdje. https://photos.app.goo.gl/Li1QS1ntsYjYSj826

Pročitano 491 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 06 Svibanj 2021 10:39
Više u ovoj kategoriji: « Pužići Točkice »

Awesome Image

Osim redovnog 10-satnog programa, u vrtiću se provodi i program predškole (minimalni program u trajanju od 250 sati) te  našim najmlađima nudi (4.-7.god.) pohađanje kraćeg engleskog i sportskog programa.

Korisni linkovi

Radno vrijeme

  • Ponedjeljak-Petak 06:00-17:00

Brzi kontakt

Dječji vrtić Dubrava

  • Radnička ulica 8,
    10 342 Dubrava,
  • 01/2725-053
    vrtic.dubrava@gmail.com
  • vrtic.dubravaodg@gmail.com
  • 099 3822 622