Srijeda, 13 Svibanj 2020 09:39 Napisao
Objavljeno u izbornik

PROJEKTI

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

NAŠ VRTIĆ JE SIGURAN! 

DV Dubrava uključen je u projekt Hrvatskog crvenog križa; cilj sudjelovanja u istom jest poboljšati znanja i ojačati kompetencije djece u vrtićima te njihovih odgojitelja za teme pripreme za izvanredne situacije, prve pomoći, psihosocijalne podrške i sigurnosti u vrtićima.

U znak zahvale i podrške za daljnje aktivno sudjelovanje u projektu, Hrvatski crveni križ našem je vrtiću dodijelio plaketu. 

20230524 114733 1

 

 

 

 

JAVNO PREDAVANJE U ORGANIZACIJI DV DUBRAVA

Detalje i tijek predavanja možete pročitati na poveznici

https://prigorski.hr/foto-u-dubravi-odrzano-predavanje-na-temu-medija-i-djecjeg-razvoja-te-umjetne-inteligencije/

 

IMG 66ee8ee83205b8ad3731167a58ed58be V

 

 

DONACIJA LIKOVNIH DJELA

DSCN0323

U lipnju ove godine u općini Dubrava održana je osma likovna kolonija Kulturne udruge Sveti Martin. Sva umjetnička djela nastala na spomenutoj koloniji, njih ukupno 16, donirana su DV Dubrava što je još jedan dokaz i primjer ostvarene kvalitetne suradnje dječjeg vrtića i lokalne zajednice. Na poveznici u nastavku donosimo više detalja sa same dodjele Darovnice. 

Dodjela Darovnice

 

 

 

20220429 160755

20220429 160613

 

Zaslužena diploma nakon sudjelovanja u projektu HZJZ-a "Živjeti zdravo".

(Više o projektu)

Kratak presjek dijela aktivnosti možete pogledati u osvrtu. OSVRT; ŽIVJETI ZDRAVO

 

 

 

 

 

stem

U suradnji s DV Vrbovec provesti će se  projekt "RASTI UZ ZNANOST" .Radionice će se provesti u našem prostoru DV Dubrava.

Kratki opis projekta:

Osnaživanje kapaciteta zaposlenika i volontera GDCK Vrbovec edukacija i mentorstvo, nabava IT i dr. opreme te partnersko povezivanje za provedbu aktivnosti popularizacije STEM-a na lokalnoj razini kod djece i mladih radi dugoročnog cilja poboljšanja kvaliteta života opće populacije.

Više o projektu možete pogledati ovdje.

 

 

„112 ZNAM NAZVATI I JA“

Ovo zimsko vrijeme donosi mnoge bolesti, a time i izostanke iz vrtića. Potaknuti zaključkom djece da su za sve krivi virusi, započeli smo projekt „112 znam nazvati i ja“. Zahvaljujući potrebama i interesima skupine plan rada bio je raznolik.

Veliku pomoć pružila nam je zdravstvena voditeljica Jelena Šavorić koja nas je opskrbila raznim bočicama, zavojima, stetoskopom i sl. S prikupljenim materijalima oformili smo centar “Bolnica“ i “Ljekarna“ u našoj sobi dnevnog boravka. Djeca su se kroz simboličku igru, svakodnevno igrala uloge liječnika i bolesnika. S modelima organa i kroz enciklopedije upoznali smo djecu što se sve nalazi u tijelu. Zašto nam pojedini organi trebaju i kako rade. Otkrili smo što sve možemo našim osjetilima i izradili plakat Ljudsko tijelo.

Kvalitetnu suradnju ostvarili smo sa službom Hitne pomoći Vrbovec. Naša zdravstvena voditeljica Jelena Šavorić organizirala nam je posjet svog liječničkog tima u naš vrtić. Posjetili su nas liječnik, medicinska sestra i vozač kombija Hitne pomoći. Pričali su nam o svojem zanimanju, medicinskoj opremi, tijelu, koje sve organe imamo i ozljedama. Ono što je izazvalo veliki interes bila je njihova torba i ono što se u njoj nalazi. Upoznali smo nove riječi oksimetar, longeta, infuzija i sl. Najveći interes i oduševljenje, djeca su pokazivala istraživajući kola Hitne pomoći i opremu. Djeca su toga dana puno naučila i razbila strah od doktora.

Izjave djece : „Mozak je šef!“ Nikša

                       „Srce pumpa kao tatina pumpa kada pumpa gumu“ Matej

                       „Pa to su baloni“ (pluća) Ema

Provodeći projekt „112 znam nazvati i ja“ djeca su upoznala svoje tijelo i kako se brinuti o njemu. I ono najvažnije, koji broj nazvati kada smo ozlijeđeni.

slika

FOTOGRAFIJE S DOGAĐAJA MOŽETE POGLEDATI OVDJE i OVDJE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potaknuti iskustvom djevojčice iz skupine koja je i sama bila dio projekta i jedne majke, naš se vrtić odlučio uključiti u projekt prikupljanja igračaka. Projekt putem kojeg svaki mališan koji dođe na pregled u KBC Rebro dobije na poklon plišanu igračku. Svaka igračka je donirana, dezinficirana i zamotana u prozirni papir kako bi izgledala kao poklon. Ponosni smo na roditelje i djecu našeg malog vrtića koji su u ovo predblagdansko vrijeme otvorili svoja srca i igračkom odlučili uljepšati dan nekom malenom prijatelju. Najveće hvala grupi koja stoji iza tog projekta Igračkom do dječjeg osmijeha KBC REBRO i njihovoj koordinatorici Bernardica Pavlić Pračić .

Hvala svima koji su sudjelovali!

Dv Dubrava, odgojiteljice i djeca skupina ?PUŽIĆI ,☁️ OBLAČIĆI ,⚪ TOČKICE ,? SOVICE .

slika2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O K O L I N G

DV Dubrava uputio se u nove avanture sa Kokom. Koko voli učiti, izgovarati razne glasove, a najviše od svega voli pomagati djeci. Želite li ga bolje upoznati? Sve o njemu pročitajte na poveznici u nastavku. KOKO

kokolingo

 

 

"ČAROLARIJE NAŠEG GRADA"; projekt udruge NAŠA DJECA iz Dugog Sela

EXlZmx2XgAEy7ww

Odlučili smo se pridružiti i širiti čaroliju... "Jer čarolija se ne smije potratiti." 

Više o projektu i samoj zbirci autorice Anite Kovačević možete pročitati na sljedećim web lokacijama: 
https://nocknjige.hr/program.php?program_id=6693

https://www.dnd-dugoselo.hr/

Također, donosimo i djelić/presjek širenja čarolije kroz naš vrtić. 

https://photos.app.goo.gl/rd4wvjZkKQz698dn8 

 

 2021.; Godina čitanja u Hrvatskoj

Ministarstvo znanosti i obrazovanja 2021. godinu proglasilo je godinom čitanja. Vodeći se spoznajom da samo 15 minuta na dnevnoj bazi čitanje na glas može uvelike pridonijeti djetetovom cjelokupnom razvoju, a u sklopu Godine čitanja, odlučili smo još više pažnje usmjeriti ka razvijanju ljubavi prema literaturi. 

Kako, kada i na koji način čitati? Više o tome možete saznati ovdje. ČITAJ MI!

unnamed

Više o akciji pročitajte na web stranicama MZO.

 

 

DV Dubrava sudionik je projekta Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi, Ministarstva kulture i medija

RPK 2018 is

Više o svrsi i cilju ovog projekta možete pročitati na web lokaciji u nastavku. https://min-kulture.gov.hr/aktualno/ruksak-pun-kulture-16272/o-programu/9250

 

 

Pročitano 3971 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 24 Svibanj 2023 10:22
Supper User

Collection of FREE Responsive Joomla Templates and Wordpress Themes with powerful features, easy to use. Make your website stand out , whether you are a pro or a beginner

https://warptheme.com
Više u ovoj kategoriji: Educirani odgajatelji »

Awesome Image

Osim redovnog 10-satnog programa, u vrtiću se provodi i program predškole (minimalni program u trajanju od 250 sati) te  našim najmlađima nudi (4.-7.god.) pohađanje kraćeg engleskog i sportskog programa.

Korisni linkovi

Radno vrijeme

  • Ponedjeljak-Petak 06:00-17:00

Brzi kontakt

Dječji vrtić Dubrava

  • Radnička ulica 8,
    10 342 Dubrava,
  • 01/2725-053
    vrtic.dubrava@gmail.com
  • vrtic.dubravaodg@gmail.com
  • 099 3822 622